Kuchnia

muffiny, pączki, jagodzianki...

muffiny z jabłkiem i mandarynką


składniki:
- 200 g mąki
- 2 jajka
- 180 g cukru
- 100 g margaryny (albo masła)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier waniliowy
oraz:
- 2 jabłka
- 1 mandarynka
- cynamon
- cukier waniliowy
- cukier puder
- mielone orzechy włoskie

przygotowanie:
make wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym. dodać jajko i margarynę, wymieszać. jabłka i mandarynkę obrać i pokroić w kosteczkę, posypać cynamonem i cukrem waniliowym. wymieszać. ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papilotkami do muffin, posypać owocami i zmielonymi orzechami włoskimi.
muffiny piec w rozgrzanym do 190°c piekarniku przez około 40 minut.
przestudzone muffiny oprószyć cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation