Kuchnia

muffiny, pączki, jagodzianki...

Różane pączki ze słodkim jogurtem - kuchnia+

Składniki
3 szklanki mąki luksusowej
90 g klarowanego masła
2/3 szklanki mielonych migdałów
1/2 opakowania proszku do pieczenia
1/2 szklanki jogurtu
1/3 szklanki ciepłej wody
1 łyżeczka wody różanej

Dodatkowo
tłuszcz do smażenia/frytura lub klarowane masło
1/3 szklanki cukru pudru z cukru brązowego
szklanka jogurtu
1/2 łyżeczki wody różanej
łyżka cukru brązowego

Przygotowanie ciasta
Wymieszaj zmielone migdały z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia. Dodaj klarowane masło oraz pozostałe płynne składniki. Wymieszaj w misce, aż otrzymasz miękkie ciasto. Na omączonej stolnicy wyrób ciasto, aż będzie gładkie. Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego.

Smażenie i podawanie pączków
Smaż pączki na rozgrzanym tłuszczu do momentu jak z obu stron zrobią się złociste. Odsącz na papierze. Wrzuć pączki do miseczki z cukrem pudrem lub oprósz je sitkiem. Wymieszaj jogurt z wodą różaną i brązowym cukrem. Podawaj obok pączków jako maczankę.

Czytaj wiecej: http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/rozane-paczki-ze-slodkim-jogurtem_1173.html#ixzz3DWaNGtNP
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation