Kuchnia

PIECZYWO

chlebek kukurydziany z dynią
Składniki:
- 3 łyżki siemienia lnianego
- 3 łyżki wody
- 1 szklanka puree z dyni (upieczona dynia do miękkości, ugnieciona widelcem na papkę)
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli himalajskiej
- 1 i 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- 3/4 szklanki mleka migdałowego (tutaj przepis jak wykonać mleko samemu)
Sposób przygotowania:
1) Siemię lniane zalewamy wodą, dodajemy miód, puree z dyni, mleko migdałowe, proszek do pieczenia, sól i mieszamy składniki na gładką masę.
2) Dodajemy stopniowo mąkę kukurydzianą i mieszamy składniki razem. Ciasto będzie dość mokre więc lepiej wymieszać składniki drewnianą łyżką.
3) Przełożyć do małej prostokątnej formy, wysmarowanej olejek kokosowym (z przepisu wychodzi mały bochenek)
4) Piec 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.

http://naturologia.blog.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation