Kuchnia

PIECZYWO

CHLEB BANANOWY
Składniki:
pół kostki masła lub margaryny
2/3 szklanki cukru
duże jajko
2 szklanki mąki bezglutenowej (w tym ew. 2 łyżki mąki z amarantusa)
2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
3 średnie, mocno dojrzałe banany
2 łyżki rodzynek
Utrzyj masło z cukrem, dodaj jajko. Miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Stopniowo dodawaj mąkę z proszkiem do pieczenia, cały czas miksując.
Na osobnym talerzu rozgnieć banany, następnie dodaj je do ciasta, ciągle ucierając.
W misce namocz rodzynki, które na samym końcu dodaj do ciasta.
Masę przełóż do podłużnej blachy. Blachę możesz wysmarować masłem lub wyłożyć pergaminem do pieczenia.
Piecz ok 1h 15 min w 180 st. C

www.zyciebezglutenu.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation