Kuchnia

Przepisy

Sałatka makaronowa z szynką
Składniki:
300 g bezglutenowego makaronu – świderki
150 g bezglutenowej szynki
1 mała czerwona cebula
4 średniej wielkości ogórków kiszonych
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 średnia papryka czerwona
4 łyżek majonezu bezglutenowego
sól, pieprz
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odlej wodę i zahartuj zimną wodą. Makaron możesz pokroić w mniejsze kawałki, ale jeżeli nie masz czasu to spokojnie mogą pozostać w swoich oryginalnych rozmiarach. Obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę, natomiast paprykę, ogórki i szynkę pokrój w większą kostkę. Odcedź konserwową kukurydzę. Wszystkie składniki wsyp do miski i wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sałatkę możesz odstawić jeszcze na godzinę do lodówki, a później możesz już smakować jej.
http://www.zyciebezglutenu.pl/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation