Kuchnia

Przepisy

Fit brownie bez pieczenia

Składniki na małą blaszkę:

100g kaszy jaglanej
3-4 kostki gorzkiej czekolady 90%
2-3 łyżki gorzkiego kakao
2-3 łyżki masła orzechowego
1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego lub masła jeśli nie jesteś wege
3-4 łyżki ksylitolu LUB 50-60g daktyli namoczonych i zblendowanych na gładką masę
OPCJONALNIE 30-40g odzywki białkowej (dajemy znaczne mniej ksylitolu lub daktyli)

Kaszę przepłucz dokładnie zgodnie z instrukcją na opakowaniu i zalej mlekiem ryżowym/ krowim lub wodą. Gotuj od czasu do czasu mieszając aż kasza wchłonie płyn, następnie odstaw na kilkanaście minut i dodaj czekolady, oleju masła orzechowego, odstaw na kolejne 15 minut. Dodaj do kaszy resztę składników i całośc dokładnie zblenduj. Spróbuj u w razie potrzeby dołóż kakao lub ksylitolu. Przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i uklep mokrymi dłońmi. Schowaj do lodówki i następnego dnia pałaszuj bez wyrzutów sumienia!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation