Kuchnia

Mniami :P

Grillowane pieczarki faszerowane kuskusem
Składniki:

6 dużych pieczarek

1/2 szklanki kuskusu (suchy produkt)

6 połówek suszonych pomidorów

100 g sera z niebieską pleśnią

2 łyżki drobno siekanej natki pietruszki

sól

pieprz



Przygotowanie:

Kuskus przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, lekko solimy. Odstawiamy do przestudzenia.

Pieczarki oczyszczamy, odcinamy ogonki. Płuczemy, ogonki drobno siekamy.

Pomidory odsączamy z zalewy, drobno siekamy. Ser kroimy w kostkę. Natkę pietruszki płuczemy, drobno siekamy.

Kuskus mieszamy z pomidorami, serem, natką oraz nóżkami pieczarek. Doprawiamy solą i pieprzem. Kapelusze pieczarek faszerujemy kaszą. Zawijamy w folię aluminiową.

Grillujemy około 20-25 minut. Na grillu z pokrywą wystarczy około 12-15 minut.

Pieczarki można także w folii upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation