Kuchnia

Mniami :P

JESIENNY GULASZ Z DYNIĄ
Składniki:

200 g boczku wędzonego
400 g mięsa wieprzowego (łopatka, karkówka)
2 cebule
mała dynia hokkaido
2 marchewki
papryka czerwona
180 ml koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, pieprz cayenne
czosnek niedźwiedzi
Przygotowanie
Boczek i mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Po chwili dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Kiedy wszystkie składniki będą podsmażone, przekładamy je do garnka, zalewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Kiedy mięso zmięknie, dodajemy dynię pokrojoną w kostkę i marchew (ścieram na tarce o grubych oczkach, można również pokroić w kostkę). W razie potrzeby podlewamy wodą. Po jakiś 15 minutach dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę. Kiedy warzywa i mięso zmiękną, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Lubię raczej ostre smaki, więc daję sporą szczyptę pieprzu cayenne. Dusimy jeszcze kilka minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation