Kuchnia

ciasta i desery

Szałwiowy budyń z płatkami
Składniki:
1/2 szklanki chia (szałwii hiszpańskiej)
szklanka mleka migdałowego
1/2 szklanki mleka kokosowego
1 płaska łyżka miodu
1 łyżeczka syropu klonowego
1 duże mango
kilka jagód/jeżyn/malin
2 łyżki chrupkich płatków owsianych Nestlé Cheerios Oats

Przygotowanie:
Nasiona chia mieszamy z mlekiem migdałowym, kokosowym i miodem. Zostawiamy na 2 godziny w lodówce. Nasiona zwiększą swoją objętość minimum dwukrotnie. Warto o tym pamiętać wybierając naczynie. Mango miksujemy na purée. Do miseczki wkładamy warstwami: budyń z chia, łyżeczkę syropu klonowego, purée z mango, chrupkie płatki owsiane i świeże owoce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation