Kuchnia

Przepisy

Żurawinowe roladki z kurczaka z serem camembert

Składniki:
• 2 filety z kurczaka;
• 3 łyżki suszonej żurawiny;
• 1 łyżka masła;
• 1 opakowanie sera camembert;
• 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich;
• Sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:
Na początek musimy namoczyć naszą żurawinę w gorącej wodzie – najlepiej jest ją zalać wrzątkiem i odstawić na 15-20 minut. Następnie ją odcedzamy i delikatnie osuszamy na papierowym ręczniku. Przerzucamy ją do małego rondelka i podsmażamy na maśle do momentu, aż nie zrobi się z niej sos. Dodajemy do niego posiekane orzechy i odstawiamy na bok.
Kiedy to jest gotowe, bierzemy się za dalsze przyrządzanie. Oba filety przekrawamy na pół, rozbijamy tłuczkiem i solimy z obu stron. Na kurczaka wylewamy sos żurawinowy i na niego kładziemy plastry sera camembert. Roladkę zwijamy, zabezpieczamy wykałaczką i smażymy na patelni z obu stron. Gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation