Kuchnia

Przepisy

Kuskus z kalafiora z woka

Składniki

mały kalafior 1 sztuka
olej do podsmażenia
sos sojowy do smaku
cytryna 1 sztuka
ew. natka pietruszki lub koperek do posypania
ew. suszona papryka do posypania


Wykonanie:

Kalafiora dzielę na różyczki i rozdrabniam w malakserze/robocie kuchennym na drobną kaszę.
Podsmażam w woku na oleju przez kilka minut. (Jeżeli szukacie bardzo dietetycznego dania, możecie pominąć ten etap i od razu udusić kalafiora w niewielkiej ilości wody).
Podlewam kalafiora sosem sojowym i wodą oraz duszę pod przykryciem do miękkości (u mnie około 20 minut), mieszając od czasu do czasu.
Na talerzu polewam sokiem z cytryny, posypuję pietruszką lub koperkiem i suszoną papryką (ja dodaję ostrą i wędzoną).
Smacznego!

http://veganbanda.pl/index.php/recipe/kuskus-z-kalafiora-z-woka/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation