Kuchnia

Przepisy

Moje Wypieki | Placuszki z cukinii

Składniki na około 15 sztuk:

500 g cukinii (mniej więcej 2 małe cukinie)
2 jajka
1 mała cebulka, posiekana
3 łyżki mąki pszennej
sól i pieprz, do smaku
opcjonalnie - posiekana natka pietruszki, koperek, tymianek lub czosnek

Cukinię (ze skórką) zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posolić, wymieszać, odstawić na 10 minut, po tym czasie odlać zgromadzoną wodę, lekko odcisnąć.

Dodać lekko roztrzepane jajka, drobno posiekaną cebulę, mąkę pszenną, opcjonalnie - posiekaną natkę pietruszki lub czosnek, doprawić pieprzem.

Smażyć na rozgrzanym oleju, na niedużej lub średniej mocy palnika, z obu stron, na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniczku.

Smacznego :-).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation