Kuchnia

chleb

Rewelacyjny,puszysty,mięciutki chlebek bananowy z dodatkiem kokos i rodzynek. Chlebek można posmarować powidłami lub zajadać bez niczego. Wyszedł naprawdę wyborny,nie jest suchy i nie zawiera żadnego dodatkowego tłuszczu. Idealnie sprawdzi się jako świąteczne ciasto jeżeli dodamy więcej bakali. Będzie przypominało keks :).

Polecam :)

Piekłam w keksówce o wymiarach 22x 10cm

SKŁADNIKI:

35g mąki kukurydzianej
15g mąki ryżowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
15g wiórek kokosowych
30g rodzynek
2 banany ok.200g
3 jajka wielkość L
190g jogurtu naturalnego
cynamon
ewentualnie słodzik,miód,stewia czy ksylitol

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Następnię dodać dodać żółtka,jogurt i słodzidło. Wszystko dokładnie zmiksować. Na sam koniec dodać pozostałe składniki i wymieszać łyżką. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto. Na wierzch ułożyć pokrojonego banana.
Piec w 180 stopniach góra dół przez ok.40minut do tzw.suchego patyczka (sprawdzajcie i kontrolujcie czas pieczenia.U kogoś ciasto upiecze się wczesniej a jeszcze inni będa potrzebować więcej czasu)

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation