Kuchnia

chleb

OWSIANE BUŁECZKI TWAROGOWE

Składniki na 7 bułeczek:
250 g chudego twarogu
1 jajko M (65 g)
1/2 szklanki płatków jęczmiennych (50 g)
1/2 szklanki płatków owsianych (50 g)
3 łyżki siemienia lnianego (30 g)
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
sól/słodzik wg uznania

1. Do miski wrzucić wszystkie składniki. Połączyć łyżką. Odstawić na 15 min.
2. Ulepić 7 kuleczek mokrymi rękoma, żeby się nie kleiły, lekko rozpłaszczyć na papierze do pieczenia.
3. Piec 20 min w 180 stopniach.

Najlepiej smakują z domowym dżemem i twarożkiem jak ostygną :) SMACZNEGO !

Bułeczki są bardzo dobrym źródłem białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Są świetnym pomysłem na posiłek potreningowy :)

Wartość energetyczna* jednej bułeczki bez dodatków:

107 kcal
9,5 g białka
2,7 g tłuszczu
11,9 g węglowodanów
2,1 g błonnika
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation