Kuchnia

mniam! fit na słodko

Składniki: 1 szkl. mąki jaglanej (my po prostu zmiksowaliśmy suchą kaszę jaglaną), 1 szkl. mąki żytniej pełnoziarnistej, ½ szkl. ksylitolu (lub innego słodzidła), 2 kg jabłek, 3 łyżeczki cynamonu, 4 łyżki oleju rzepakowego. Przyrządzanie: Wymieszaj 3 pierwsze składniki. Jabłka obierz i pokrój w kawałki (i tak się rozpadną), wymieszaj je z cynamonem. Tortownicę wysmaruj masłem i wysyp jej dno mieszanką suchych składników. Wyłóż 1/2 jabłek. Na nie równomiernie wsyp połowę pozostałej mieszanki. Znów wyłóż jabłka. Do reszty mieszanki dodaj olej i wymieszaj. Powstanie kruszonka, którą wyłóż równomiernie na wierzch jabłek. Piecz w 190 st. aż wierzch się zrumieni (ok. 1 h lub trochę dłużej).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation