Kuchnia

sosy, pasty i wędliny do chleba

Kanapka z awokado, pomidorem i bazylią | Kwestia Smaku

SKŁADNIKI

1 ciabatta
świeży pomidor
1 awokado
cebulka lub dymka lub szczypiorek
bazylia
świeżo zmielone sól i pieprz, oliwa extra vergine, sok z limonki
OPCJONALNIE:
ząbek czosnku
trochę sera np. koziego, mozzarelli, twarożku
DODAJ NOTATKĘ
PRZYGOTOWANIE

Ciabattę pokroić i lekko opiec w tosterze, kromki natrzeć przepołowionym czosnkiem.
Awokado umyć, obrać, pokroić na kawałeczki, doprawić solą, pieprzem, skropić sokiem z limonki oraz oliwą extra vergine (po około 1 łyżeczce). Rozgnieść nieco widelcem, niekoniecznie dokładnie.
Awokado rozsmarować na grzankach. Położyć plasterki pomidora, pokrojoną cebulkę i porwaną bazylię.
Doprawić solą, pieprzem, można też skropić oliwą. Opcjonalnie do kanapek można dodać świeżą mozzarellę w kulce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation