Kuchnia

mniam! fit na słodko

ZDROWY BLOK CZEKOLADOWO-ORZECHOWY


SKŁADNIKI:
130g ojeju kokosowego,
70g gorzkiego kakao,
150g masła orzechowego,
150g miodu,
320g ugotowane białej fasoli (u mnie z puszki), 3 garści posiekanych orzechów
kilka łyżek preparowanej kaszy jaglanej (można zmienic na coś innego),
ewentualnie ksylitol/stewia/erytrol do smaku.



WYKONANIE:
1.Fasole dokładnie wypłucz i zblenduj na gładką masę, bez żadnej grudki.
2. Olej kokosowy i miód rozpuść w kąpieli wodnej.
3. Wszystkie składniki (pomijając orzechy i preparowaną kaszę) zblenduj na gładką masę.
4. Spróbuj ciasta i ewentualnie dosłodź.
5. Wymieszaj masę z orzechami i preparowaną kasza.
6. Wsadź do lodówki na minimum 2h. Najlepiej smakuje po całej nocy w lodówce!
SMACZNEGO!
PS pamiętajcie, że to nadal ciasto, więc nie wciągajcie na raz całej blachy ?
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation