Kuchnia

ciasta

Sernik bez sera
Wymiary formy: 26x40 cm

Składniki:

4 jogurty greckie po 400 g
8 jajek
2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
3 budynie waniliowe
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szklanki oleju
Przygotowanie:

Żółtka ubijamy na puszystą masę z 1 szklanką cukru i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy jogurty, proszek budyniowy, olej i proszek do pieczenia oraz całość miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę i stopniowo dodajemy 1 szklankę cukru. Białka przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy masę serową. Tak przygotowany sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. i pieczemy około 1 godz. Po upieczeniu sernik studzimy w lekko uchylonym piekarniku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation