Kuchnia

ciasta

SNIKERS
30 dag mąki (2 szklanki) może być więcej
2 łyżki płynnego miodu
1,5 łyżeczki sody
10 łyżek cukru
2 jajka
20 dag margaryny
Zagnieść ciasto i podzielić na dwie części.
30 dag orzechów, /
3 łyżki miodu /
3 łyżki cukru /
Podgrzać i trzymać na wolnym ogniu, ułożyć na obu plackach.
Zapiec placki w nagrzanym piecyku do 175ºC przez 10-15 min.
masa:
(robię z budyniu)
0,5 litra mleka,
0,5 szklanki cukru,
cukier waniliowy,
0,5 kostki masła,
2 łyżki mąki pszennej,
2 łyżki mąki ziemniaczanej.
Mąkę rozrobić z mlekiem i gotować jak budyń, dodać cukier. Wystudzić, dodać masło i dobrze utrzeć. Przełożyć masą ciasto.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation