Kuchnia

Dieta

TAPIOKA + RABARBAR = DESER DOSKONAŁY
KŁADNIKI:


– 1 łodyga rabarbaru (ok 20 cm)
– szklanka soku malinowego (najlepszy oczywiście własnej produkcji)
– pół szklanki kuleczek tapioki
– 1,5 szklanki mleka ryżowego lub innego roślinnego
– 2 łyżki wiórków kokosowych
– ziarenka wanilii z 1 laski
– syrop z agawy dla słodyczy


WYKONANIE:


– do garnka wlać mleko i dodać tapiokę i wiórki oraz wanilię. Gotować na małym ogniu 10 minut (kuleczki robią się przezroczyste i miękkie). Można wcześniej kulki moczyć ale ja nie widzę wyraźnej różnicy w czasie gotowania.
– dodajemy syrop do uzyskania słodkiego smaku, mieszamy i przekładamy do pojemniczków, chłodzimy
– rabarbar kroimy w 2 cm kawałki, wkładamy do garnka i zalewamy sokiem malinowym i gotujemy do miękkości (trwa to chwilę), uważamy by nie rozgotować
– rabarbar kładziemy na wierzch puddingu i polewamy sokiem s duszenia
– można jeść na ciepło lub na zimno
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation