Kuchnia

Dieta

Przepis na 2 porcje
6 cienkich naleśników
100 g mąki gryczanej białej z całego ziarna
1 jajko
Sól 1/4 łyżeczki
Woda gazowana 1/2-0/75 szklanki
2 garście szpinaku
1 łyżka oliwy z oliwek
Dodatki
Sałata, pomidor, kiszony ogórek, kiszona rzodkiewka,
80 g wedzonego łososia może być kurczak, gotowane krewetki, szynka drobiowa)
Pesto
Wykonanie
Do miski wsypać mąkę, dodać jajko, oliwę, sól i wodę. Wodę możesz dodawać stopniowo. Im więcej wody tym rzadsze ciasto i latwiej jest rozlac je na patelni i zrobic cienszego naleśnika. Dodaj szpinak o zmiksuj dokładnie.
Wszystko wymieszać łyżką, aż powstanie masa bez większych grudek.
Patelnię rozgrzać, wylać porcję ciasta i smażyć z obu stron, aż całość ładnie się przyrumieni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation