Kuchnia

Dieta

barszcz ukraiński

1 kg surowych buraków ( ja użyłam surowych startych ze słoika)
2 litry wody
włoszczyzna (marchewka, pietruszka, seler, por)
3-4 ząbki czosnku
1 puszka czerwonej lub białej fasoli
1/4 główki białek kapusty
sól i pieprz do smaku
majeranek
5 liści laurowych
5 ziaren ziela angielskiego
200 g zielonej fasolki szparagowej
1 puszka krojonych pomidorów
natka pietruszki
gotowane na twardo jajka, po 1 sztuce na porcję
wysoki garnek
Wykonanie
Do garnka wlać wodę. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Dodać pokrojoną marchewkę, korzeń pietruszki, pora, selera. Dodać posiekaną cienko białą kapustę i fasolkę szparagową.
Gotować około 10 minut. Dodać starte buraki. Jeśli buraki są pokrojone grubiej, należy je podgotować około 5 minut.
Dodać pomidory, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować około 10 minut. Doprawić solą, czarnym pieprzem.
Włożyć porcję zupy na talerz. Dodać jajko.
Posypać natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation