Kuchnia

Dieta

Omlet z cebulą i cukinią👌🏻
254,3 kcal
Białko 22,3g
Węglowodany 10g
Tłuszcze 14,4g
Zmieniłam nieco proporcje i dodałam więcej białka, które jest sycące i pozwala dłużej pozyskać najedzonym.
100 g cukinii pokrojonej w cienkie plasterki
1/2 cebuli pokrojonej w piórka
5 g masła
1 łyżka posiekanego koperku
Sol, pieprz
2 całe jajka
2 białka
Wykonanie
Na patelni rozgrzać masło. Podsmażyć cebule i cukinie. W miseczce wymieszać jajka z koperkiem, dodać Sol i pieprz i wylać na warzywa.
Zmniejszyć ogień i smażyć około 3-4 minut.
Nie ma konieczności obracania omletu ponieważ jajka ładnie się zetną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation