Kuchnia

Dieta

Czekoladki z kakao i orzechami😍
Zdrowe fit słodycze.
Dużo dobrych składników a mało kalorii.
Słodycze odpowiednie także w IO🚀
27 sztuk
1 szklanka daktyli 200 g
50 g masła orzechowego (u mnie z nerkowców)
1/4 szklanki kakao 30 g
1/2 łyżeczki cynamonu
1/4 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pasty z wanilii
1 szklanka orzechów (u mnie włoskie i migdały)
Mała keksówka
Wykonanie
Do blendera włożyć daktyle, masło orzechowe, kakao, cynamon,sól, wanilię i zmiksować. Dodać orzechy i raz jeszcze zmiksować.
Miksujemy pulsacyjnie od czasu do czasu zeskrobując ze ścianek masę.
Po zmiksowaniu wyjąć z blendera i przełożyć do keksówki.
Wygładzić łyżką i wstawić do zamrażarki na około 1 godzinę.
Po tym czasie wyjąć z zamrażarki i pokroić na kawałki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation