Kuchnia

Dieta

Granola
Składniki
2 szklanki płatków owsianych
1/2 szklanki mąki migdałowej
1/2 szklanki surowej quinoa (komosa ryżowa)
1/2 szklanki nasion słonecznika
1/2 szklanki wiórek kokosowych
1/3 szklanki siemienia lnianego
2 łyżeczki mielonego cynamonu
szczypta gałki muszkatołowej
1/2 szklanki syropu klonowego
2 łyżki miodu
3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
Wykonanie
Nagrzej piekarnik do 160 stopni. W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki. Następnie dokładnie połącz z miodem, syropem klonowym i olejem kokosowym. Rozprowadź równomiernie na blaszce i upewnij się, czy wszystkie składniki są dokładnie wymieszane. Piecz przez około 10-15 minut, po czym wymieszaj i ponownie włóż blaszkę do piekarnika na około 12 minut. Sprawdzaj co jakiś czas, aby uniknąć przypalenia granoli. Wyjmij i pozostaw do całkowitego schłodzenia. Przesyp do szczelnie zamykanego pojemnika i przechowuj nawet do miesiąca!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation