Kuchnia

VEGE

Bruschetta z kurkami – chrupiąca, ziołowa i wilgotna

Bruschetta z kurkami
Składniki na około 4 porcje:
kilka większych kromek dobrego chleba lub 1 bagietka
200g kurek
połowa porcji smalczyku z tego przepisu
1 pęczek świeżej pietruszki
odrobina suszonego rozmarynu
oliwa z oliwek
sól, pieprz


1. Jedną łyżkę smalczyku i odrobinę oliwy z oliwek podgrzej na patelni, na której podsmaż pokrojony na mniejsze kromki chleb lub bagietkę. Opiecz pieczywo z dwóch stron, aż będzie lekko brązowe.
2. Na tej samej patelni podsmaż przez chwilkę umyte i osuszone kurki, a następnie dodaj do nich posiekaną pietruszkę i rozmaryn.
3. Kromki posmaruj najpierw smalczykiem i nakładaj na nie kurki, a kolejno oprósz je solą i pieprzem. Możesz całość jeszcze podgrzać chwilkę na patelni i smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation