Kuchnia

obiadki

Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry | Kwestia Smaku
SKŁADNIKI

 2 PORCJE, PO 543 KCAL

125 g makaronu wstążki np. pappardelle150 g szpinaku200 g filetu z kurczaka1 ząbek czosnku1 łyżka oliwy5 kawałków suszonych pomidorów1 łyżeczka curry (przyprawy w proszku)szczypta kurkumy80 ml śmietanki 30%

DODAJ NOTATKĘ

PRZYGOTOWANIE

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. W międzyczasie umyć i osuszyć szpinak. Pierś kurczaka pokroić w kosteczkę, doprawić solą, pieprzem i połową startego czosnku.Rozgrzać oliwę na patelni, włożyć kurczaka i obsmażyć z każdej strony. Na koniec dodać posiekane suszone pomidory.Następnie dodać resztę startego czosnku, przyprawę curry, kurkumę oraz szpinak i smażyć mieszając przez minutę aż szpinak zwiędnie.Dodać śmietankę, wymieszać i zagotować. Doprawić solą w razie potrzeby solą i pieprzem. Na patelnię z sosem włożyć makaron, wymieszać i chwilę pogotować aby sos zgęstniał. Wyłożyć do talerzy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation