Kuchnia

obiadki

Stir-fry z kaszą gryczaną, szpinakiem i suszonymi pomidorami 1 szklanka ugotowanej lub UPRAŻONEJ kaszy gryczanej
4 łyżki pestek słonecznika
1 łyżka oleju ze słoika z suszonymi pomidorami
4 łyżki pokrojonej w kosteczkę cebuli
2 ząbki czosnku
szczypta suszonego oregano
6 kawałków suszonych pomidorów
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
garść szpinaku
ok. 80 g sera feta
NIE WYGASZAJ
DODAJ NOTATKĘ
PRZYGOTOWANIE
Ugotować lub UPRAŻYĆ kaszę gryczaną, wyłożyć na większy talerz lub tacę, ostudzić (można przygotować wcześniej). Na patelni delikatnie podsmażyć pestki słonecznika, następnie wlać oliwę i zeszklić cebulę, pod koniec dodać starty czosnek, lekko zrumienić.
Dodać kaszę gryczaną i suszone oregano i smażyć co chwilę mieszając przez ok. 2-3 minuty, doprawić solą i pieprzem.
Dodać pokrojone suszone pomidory i natkę pietruszki i smażyć przez 1 minutę. Dodać opłukany i osuszony szpinak i mieszać podgrzewając aż szpinak zmięknie. Odstawić z ognia i posypać fetą.u
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation