Kuchnia

obiadki

Ravioli w sosie pomidorowym | SKŁADNIKI
2 - 3 PORCJE
3 łyżki oliwy extra
2 ząbki czosnku
250 g gotowych ravioli
150 ml bulionu
1 łyżeczka suszonego oregano
szczypta płatków chili
200 ml passaty pomidorowej
ok. 50 g tartego sera
OPCJONALNE DODATKI
1 łyżka kaparów
kilka czarnych oliwek
świeża bazylia
bagietka
NIE WYGASZAJ
DODAJ NOTATKĘ
PRZYGOTOWANIE
Na dużej patelni podgrzać oliwę z obranymi i przepołowionymi ząbkami czosnku.
Wyjąć ravioli z opakowania i włożyć je na patelnię. Smażyć na umiarkowanym ogniu aż pierożki leciutko się zrumienią przez ok. 1 - 2 minuty.
Wówczas przewrócić na drugą stronę i powtórzyć smażenie.
Wlać bulion i zagotować. Doprawić pieprzem, dodać oregano i płatki chili.
Po minucie gotowania wlać passatę i zagotować na większym ogniu, w międzyczasie zamieszać. Sprawdzić doprawienie solą. Można dodać oliwki, kapary, bazylię.
Po dodaniu passaty gotować przez ok. 2 - 3 minuty. Na koniec posypać startym serem i podawać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation