Kuchnia

obiadki

Kurczak z czerwoną fasolą – Kardamonowy

Składniki:
2 piersi z kurczaka
1 cebula
3 ząbki czosnku
1 chili
puszka czerwonej fasoli
puszka krojonych pomidorów
3 gałązki natki pietruszki
1 łyżeczka mielonej kolendry
ćwierć łyżeczki mielonego kuminu
szczypta cynamonu
pół łyżeczki cukru
sól
pieprz
olej rzepakowy
(przepis na 4 porcje)

Piersi z kurczaka kroimy w większą kostkę i doprawiamy solą, pieprzem, kuminem, kolendrą i cynamonem, odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie obsmażamy je na rumiany kolor. Następnie dodajemy do nich pokrojone w kostkę cebulę i chili, a także rozdrobniony czosnek. Wszystko smażymy około 5 minut. Do mięsa wlewamy pomidory, a także fasolę z zalewą, dodajemy cukier. Całość gotujemy na średnim ogniu około 15 minut. Przed podaniem posypujemy poszatkowaną natką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation