Kuchnia

surówka

Buraczki do mięsa
Buraczki jako dodatek do mięsa na świątecznym stole, doskonale uzupełnia tradycyjne dania. Koniecznie musisz wypróbować,
60 minut czas przygotowania
6 porcji
Składniki:
• 600 g wody
• 500 g buraków
• 15 g masła
• 10 g soku z cytryny
• 15 g cukru
• ¼ łyżeczki soli
• 50 g śmietany kwaśnej 18%
• 1 łyżka mąki pszennej
Sposób przygotowania:
1. Buraki obieram, myję, kroję na mniejsze kawałki, przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję około 40 minut.
2. Buraki po ugotowaniu odlewam z wody, przekładam do naczynia od blendera i blenduję. Następnie ponownie przekładam do garnka, dodaję masło, sok z cytryny, cukier, sól, gotuję około 5 minut.
3. Śmietanę rozrabiam z mąką, zagęszczam buraczki, dwie minutki gotuję.
4. Buraczki gotowe.
5. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation