Kuchnia

surówka

Sałatka z roszpunką i arbuzem
Sałatka idealna na upalne dni lata, dzięki arbuzowi sałatka jest smaczna i soczysta, można ją podać na różne uroczystości.
15 minut czas przygotowania
7 porcji
Składniki:
• 1/3 arbuza
• 10 g roszpunki
• Ser Feta
• Kilka oliwek czarnych
• 1 łyżka miodu
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 1 łyżeczka soku z cytryny
• 1 ząbek czosnku
Sposób przygotowania:
1. Roszpunkę układam na półmisku.
2. Arbuza kroję w kostkę, układam na roszpunce.
3. Obok arbuza układam oliwki oraz ser feta pokrojony w kostkę.
4. Do naczynia wlewam oliwę, sok z cytryny, miód oraz dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko mieszam i polewam sałatkę.
5. Sałatka gotowa.
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation