Kuchnia

surówka

Surówka do mięsa
To idealna surówka do mięsa, na świąteczny obiad. Lekka, zdrowa surówka wielowarzywna, serwuję ją na każdej uroczystości rodzinnej. Nie spodziewałam się, że połączenie tych składników może dać tak genialny smak.
20 minut czas przygotowania
7 porcji
Składniki:
• 1 brokuł
• 100 g rzodkiewek
• 1 papryka czerwona
• 2 ogórki kiszone
• 10 g koperku same liście
• 10 g szczypiorku
• 2 łyżki majonezu
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Brokuł dzielę na małe różyczki, paprykę oczyszczam z nasion, kroję na mniejsze kawałki, ogórki kroję na trzy części, rzodkiewki kroję na połowę. Warzywa przekładam do misy od blendera i blenduję warzywa.
2. Koperek, szczypiorek drobno siekam, łączę z warzywami, dodaję majonez, wsypuję sól, pieprz i dokładnie mieszam.
3. Surówka gotowa.
4. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation