Kuchnia

śniadanka

kanapki z pianką jajeczną i rukolą
Tego potrzebujesz:

6 jajek 1/2 szklanki mleka świeżo mielona gałka muszkatołowa szczypta soli 4 kromki dobrego razowca wędzony pstrąg rukola majonez koperek

Sposób przygotowania

Jajka ubij z mlekiem, dopraw solą oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Masę przelej do małej, płaskiej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w kąpieli wodnej około 40 min w temp. 170 stopni, aż masa się zetnie. Przestudź, pokrój na 8 równej wielkości trójkątów.
Chleb posmaruj majonezem, przekrój na pół, obłóż listkami rukoli. Następnie połóż mus jajeczny. Rybę obierz ze skóry i ości, podziel na mniejsze kawałki. Obłóż nimi przygotowane kanapeczki. Udekoruj koperkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation