Kuchnia

śniadanka

Składniki : ( dla 2 osób)
2 ciabatty
2 serki camembert naturalne
opakowanie szynki szwardzwalckiej
1 czerwona cebula
kilka pomidorków koktajlowych
pesto bazyliowe
śmietana 18 %

Przygotowanie :
Ciabatty przekrawam na pół, smaruję śmietaną i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni, na kilka minut aż się podpieką.
Cebulę kroję w piórka, podsmażam na oliwie.
Szynkę kroję w paseczki, dodaję do cebuli i dosłownie minutę smażę wszystko razem.
Pomidorki kroję na pół. Wkładam na patelnię na której smażyłam cebulę z szynką. Podsmażam około 1-2 minut.
Ser kroję w plastry.
Wyjmuję ciabatty - układam plastry sera, szynkę wymieszaną z cebulą, pomidorki i wkładam do piekarnika (200 stopni) na około 5-6 minut aż ser się rozpuści.
Na gorące kanapki nakładam łyżeczkę pesto i gotowe :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation