Kuchnia

śniadanka

kanapki z pieczoną dynią i burakiem

1 mały kawałek dyni
1 podłużny burak
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżka oliwy z oliwek

Oczyszczoną dynię posolić , posypać ziołami i polać oliwą, buraka upiec wraz z dynią w 200 C ok 20 minut.

1 kromka chleba pełnoziarnistego ze słonecznikiem
1 łyżeczka masła
garstka mieszanych sałat
kawałek upieczonej dyni
garstka kiełków
1/4 łyżeczki czarnego sezamu
1 kromka chleba pełnoziarnistego ze słonecznikiem
1 łyżeczka serka mascarpone
garstka mieszaniny sałat
mały upieczony burak
3 plasterki sera mozzarella
mała gałązka świeżego rozmarynu
pieprz świeżo mielony

Pierwszą kromkę posmarować masłem , ułożyć listki sałat na to pokrojoną w plasterki dynię oraz kiełki posypać ziarnami czarnego sezamu.

Drugą kromkę posmarować serkiem i ułożyć listki sałat , na to obrany i pokrojony burak przełożony plasterkami mozzarelli - całość doprawić świeżo zmieloną solą i pieprzem.

Podawać z sokiem pomarańczowym tymbark. 
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation