Kuchnia

śniadanka

KANAPKA Z WIEPRZOWINĄ I SOSEM ŻURAWINOWYM

Składanie kanapki w całość ze składników, które niemal w całości przygotowało się samo, przypomina budowę domu. To jak urządzanie wymarzonego i wyczekiwanego wnętrza. Gdy na dodatek po pierwszym kęsie okazuje się, że wszystko współgra wyśmienicie i smakuje lepiej niż zakładało się z początku, ma się ochotę już tylko uśmiechać. Uśmiechać i delektować się kanapką idealną…

Ta kanapka do idealnych, przynajmniej według moich wytycznych należy. Gdybym jeszcze tylko sama wyhodowała tę rukolę…



Przygotowanie krok po kroku:

Świeże, wystudzone bułki przekrawam na pół.
Na każdą bułkę układam po garści rukoli, następnie poszarpaną wieprzowinęb (przepis w "mięcho" - wieprzowina w piwie książęcym). Całość polewam dość obficie sosem żurawinowym (przepis "sosy, dipy" - sos żurawinowy do mięs) i przykrywam drugą połówką bułki.
Podaję od razu.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation