Kuchnia

śniadanka

zapiekane bułeczki szpinakowe 3-4 porcje

OLEJ
2 ŁYŻKI POKROJONEJ W KOSTKĘ CEBULA
1 ZĄBEK CZOSNKU
3 SZKLANKI ŚWIEŻEGO SZPINAKU
2 ŁYŻKI SERKA ŚMIETANKOWEGO
2 ŁYŻKI KWAŚNEJ ŚMIETANY
1/4 SZKLANKI TARTEGO SERA SZWAJCARSKIEGO, PODZIELONY
1 MAŁY JALAPENO, POKROJONE W KOSTKĘ
SÓL I PIEPRZ
3 MINI BUŁKI, WYDRĄŻONE
PITA CHIPSY, KRAKERSY LUB PLASTRY BAGIETKI

Rozgrzej piekarnik do 180C. Na patelni rozgrzać trochę oleju na średnim ogniu. Dodać cebulę i czosnek i zrumienić. Dodać szpinak i gotować, aż zwiędnie. W misce wymieszać z twarogiem, śmietanę, połowę sera (2 łyżki) i jalapeno. Wymieszać ze szpinaku. Smak i doprawić solą i pieprzem. W bułce umieścić dip, posypać resztą sera. Piec na blasze wyłożonej aż ser się rozpuści, zrumieni na złoty kolor, 15-20 minut. Ciepłepokrusz krakersami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation