Kuchnia

śniadanka

LETNIA KANAPKA /CIABATTA/ KURKI/ BÓB/ PROSCIUTTO DI PARMA

Składniki
Porcje : 2 kanapki
ciabatta 1 szt
bób 20 szt ziarenek
szycnka Prosciutto di Parma/ Szwardzwaldzka itp. zawsze bardzo cieniutko skrojona
cebula 1/ 2 szt
kurki 100 g oczyszczone
musztarda 2 łyżeczki
masło 1 łyżka + do smarowania
sol, pieprz
rozmaryn 8 igiełek
oliwa 1 łyżka
Cebulę pokrój w kosteczkę, podduś na oliwie do momentu, aż zmięknie.
Dodaj kurki, dopraw solą i pieprzem, dodaj rozmaryn.
Na średnim ogniu duś grzyby, aż odparuje z nich woda.
Zdejmij patelnię z ognia, po ok 1 minucie, wmieszaj do kurek łyżkę masła. Na koniec zawsze próbuj to co gotujesz, czy smak Ci odpowiada.
Ciabattę przekrój wzdłuż na pół. Zgriluj. Pozostaw na krótko do ostygnięcia. Posmaruj masłem oraz musztardą. Teraz nakładaj kurki oraz bób. Na koniec 2 plastry szynki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation