Kuchnia

śniadanka

Sandwich z kurczakiem, kozim serem, aromatyzowany miodem i tymiankiem



Na początek zamarynowałyśmy filet z kurczaka w oliwie, doprawionej solą, pieprzem, odrobiną ostrej papryki, otartej skórki z limonki, gałązkami tymianku oraz miodu. Po 2 godzinach obsmażyłyśmy filet i pozostawiłyśmy go do ostygnięcia. Razową bułkę opiekłyśmy na grillu, posmarowałyśmy majonezem z posiekanymi czarnymi oliwkami. Ułożyłyśmy cieniutkie płatki pokrojonego kurczaka. Zwieńczeniem był twarożek kozi doprawiony świeżym tymiankiem oraz miodem wrzosowym. Kozi ser tworzy idealne połączenie ze słodkim, mocno aromatycznym miodem, do tego tymianek, nadaje całości cytrynowej świeżości. Pyszny sandwich, który jest eksplozją smaku. Dostawa szczęścia na dzień dzisiejszy dostarczona ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation