Kuchnia

grill

Grillowana Kaszanka z jabłkami i Sosem Czosnkowym BARDZO Pyszna żart kaszanka w dziesięć sposób przyrządzona, Nie wymaga wiele Pracy, ai grilluje Się szybko, po otwarciu folii czujemy wspaniały aromat jabłek i kaszanki, podana z sosem czosnkowym smakuje obłędnie! Od razu przepraszam ZA zdjecia, NIE ZBYT apetyczne, ale powiem Wam szczerze, ZE najlepiej smakuje wlasnie takich "polowych" warunkach - spożywana od razu po rozpakowaniu folii :-)









Grillowana Kaszanka z jabłkami i Sosem Czosnkowym

Składniki:

5 szt. kaszanki
3 szt. Duże jabłka słodkiej odmiany
330 g jogurtu naturalnego
3 szt. ząbki czosnku
1 szt. natka pietruszki
2 Lyz. SOKU z Cytryny
1 szczy. ostrej Papryczki chilli
1 szczy. cukru drobnego
sól i pieprz zrobić Smaku
2 Lyz. oleju



Przygotowanie:

Kaszankę po WEWNĘTRZNEJ Stronie ponacinać wzdłuż, centralnie, po środku, nie nie dochodząc zrobić brzegów, by NIE rozpadła Się. Jabłka umyć, oczyścić z Gniazd, mozna obrać ZE Skórki, jeśli żart gruba Badz Twarda, pokroić na ósemki.



Etapy przygotowania

Czy wag nacięć kaszankach ciasno powkładać jabłka, uważając, ABY NIE pękła, posmarować odrobina oleju, szczelnie owinąć folia aluminiowa i zawinąć dokładnie Brzegi - piec na ok grillu. 20 min, na średnim żarze..
Przygotować w Tym czasie sos: jogurt wymieszać dokładnie z sokiem z Cytryny, dodać zmiażdżony czosnek, chilli, cukier i drobno posiekaną Natke pietruszki - połączyć WSZYSTKIE składniki, doprawić zrób Smaku sola i pieprzem. Podawać kaszankę Polana sosem.
100G 220 KCAL
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation