Kuchnia

grill

PAPRYKA PO GRECKU Z GRILLA
Tego potrzebujesz:

4 duże papryki (żółte) 30 dag fety 4 kromki czerstwego chleba 20 dag pomidorków czereśniowych 10 dag marynowanych czarnych oliwek bez pestekDodatki: 4 łyżki oliwy 2–3 ząbki czosnku 2 łyżki pesto (ze słoika) 2 łyżki listków bazylii sól, pieprz

Sposób przygotowania

Warzywa umyj pod zimną wodą. Ze strąków papryk odkrój wierzchy, usuń ze środka pestki. Odkrojone wierzchy pokrój w kostkę. Pomidorki czereśniowe poprzekrajaj na połówki. Oliwki osącz z zalewy i pokrój na plasterki.
Kromki chleba natrzyj przekrojonymi ząbkami czosnku, pokrój w kostkę i zarumień na oliwie.
Fetę pokrój w kostkę, wymieszaj z grzankami, pomidorami, oliwkami i papryką. Dodaj pesto, listki bazylii oraz sól i pieprz do smaku.
Strąki papryki napełnij nadzieniem, zawiń w folię aluminiową, ustaw pionowo na tackach do grillowania. Piecz na rozżarzonych węglach przez około 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation