Kuchnia

grill

Roladki z kurczaka z suszoną śliwką i boczkiem z grilla (składniki wystarczą na przygotowanie 2 porcji):
pierś z kurczaka - 1 duża sztuka (około 300g)
boczek - 10 plastrów (bardzo cienkie plastry)
śliwka suszona - 10 sztuk
patyczki do szaszłyków - 2 sztuki

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka kroję w podłużne plastry. Powinno ich być 10 sztuk.
W każdy plaster zawijam w suszoną śliwkę, a następnie taką mini roladkę zawijam w plaster boczku. W ten sposób przygotowuję wszystkie kawałki kurczaka. Następnie nabijam po 5 sztuk na patyki do szaszłyków.
Szaszłyki z kurczaka grilluję z obu stron do zrumienienia (na prawdziwym grillu lub patelni grillowej). Można również upiec je z włączoną opcją "grill" w piekarniku (wystarczy po 7 min z obu stron w temperaturze 200°C).
Całkowity czas przygotowania: 25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation