Kuchnia

grill

CEBULA ZŁOCISTA
SKŁADNIKI:

4 duże cebule,
¼ szklanki miodu,
2 ząbki czosnku,
10 dag pleśniowego sera,
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki.
JAK PRZYRZĄDZIĆ?

Cebule obieramy i kroimy na połówki.

Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę i mieszamy z miodem.

Przygotowanym sosem polewamy połówki cebul tak, by marynata dostała się między warstwy i odstawiamy na co najmniej 1 godzinę do lodówki.

Serek pleśniowy rozdrabniamy widelcem, mieszamy z posiekaną zieloną pietruszką.

Cebule pieczemy na grillu, kiedy żar nie będzie zbyt duży, najlepiej już po upieczeniu mięs.

Kładziemy przekrojoną płaszczyzną na dół.

Pieczemy około 10 minut, po czym zdejmujemy je na chwilę i nakładamy na płaską powierzchnię ser z zieleniną.

Pieczemy na grillu jeszcze przez kilka minut.
JAK PODAWAĆ?

Podajemy natychmiast po upieczeniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation