Kuchnia

grill

Sałatka z grillowanych warzyw wg Okrasy – PYCHA
Bakłażan
2 czerwone papryki
150g. ciecierzycy z puszki
150 g. sera korycińskiego (lub typu feta)
Listki bazylii
limonka
Sól, pieprz
Oliwa
(to ważne aby papryki, bakłażana i ciecierzycy było tyle samo)

Paprykę nabijamy na patyk i mocno spiekamy nad ogniem, czarną paprykę zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy na chwilę. Ściągamy czarną skórkę i kroimy w bardzo drobną kostkę.
Bakłażana pokroić ze skórką w plastry, polać oliwą i popieprzyć, grillujemy mocno na grillu. Pokroić w bardzo drobną kostkę.
Warzywa wrzucamy do miski. Dodajemy posiekane 2 ząbki czosnku, kilka listków świeżej bazylii, ciecierzycę z puszki, pokrojony ser (ser pokroić mniej więcej w kostkę wielkości ciecierzycy), oliwę, sól, pieprz, sok z limonki.
Sałatka musi się przegryźć.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation