Kuchnia

grill

GRILLOWANY ANANAS A CHILLI
Do grillowanego ananasa potrzebujemy 1-2 sztuki dojrzałego ananasa, posiekane papryczki chilli/pepperoni/jalapeno (2 na jeden owoc) i opcjonalnie czarny pieprz w ziarenkach ;)

Ananasa obieramy uważając, żeby nie pozostały na nim czarne oczka. Tniemy na pół wzdłuż, wycinamy środek i kroimy owoc w podłużne łódeczki. Można też ananasa od razu pokroić w plastry, ale opcja podłużna mi się bardziej podobała ;) Wrzucamy go do miski, posypujemy posiekaną papryczką i ew. mielimy do miski trochę czarnego pieprzu. Chodzi o to, żeby super słodki smak ananasa delikatnie przełamać pikantnością. Zostawiamy na pół godzinki i grillujemy owoce do momentu, aż się ładnie zrumienią po obu stronach (te wyżej na zdjęciu bynajmniej nie są spalone, nie martwcie się ;)
Opcja z ananasem tak nam się spodobała, że już szukam różnych owoców, które w podobny sposób można zgrillować ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation