Kuchnia

grill

GRILLOWANE MANGO NA PLASTERKACH SALAMI Z SYROPEM KLONOWYM

Składniki:

1 mango
2 plasterki salami
1 łyżka oleju
50 ml syropu klonowego
1 szklanka owoców: malin i borówek
kilka listków mięty.

Wykonanie:

Mango dokładnie myjemy i oddzielamy od pestki na dwie połówki. Następnie nożem nacinamy w kratkę. W miseczce łączymy łyżkę oleju i łyżeczkę syropu klonowego. Taka marynatą smarujemy pędzelkiem mango.


Mango i salami układamy na rozgrzanym grillu na folii aluminiowej. Grillujemy około 5-6 minut.
Grillowane owoce układamy na plasterkach salami . Podajemy ze świeżymi owocami malin i borówek oraz syropem klonowym. Danie dekorujemy listkami mięty.


SMACZNEGO !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation