Kuchnia

Zdrowe odżywianie

Składniki:
1 marchewka
1 korzeń z pietruszki
1/2 selera
3 ząbki czosnku
około 500g brokułów
do smaku sól, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy
trochę oregano i ostrej papryczki
mały kubeczek jogurtu naturalnego lub twarożek kanapkowy śmietankowy

Najpierw należy ugotować wywar z warzyw. Marchewkę, pietruszkę i selera myjemy, obieramy i wkładamy do garnka z zimną wodą (ok. 1,5 litra). Następnie dodajemy odrobinę soli, 4 ziarenka pieprzu, cztery ziarenka ziela angielskiego i dwa listki laurowe. Warzywa gotujemy na słabym ogniu przez pół godziny lub do momentu wrzenia. Po tym czasie wyjmujemy liść laurowy. Dodajemy do garnka brokuły, wcześniej umyte i pocięte na różyczki. Dodajemy pokrojony czosnek, oregano i papryczkę. Gotujemy około 30 min. Następnie wszystko zmiksować z dodatkiem jogurtu naturalnego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation