Kuchnia

Zdrowe odżywianie

Składniki potrzebne do przygotowania kremu:

- 3-4 duże cebule
- ok. 400 ml bulionu
- curry
- olej
- grzanki – kromka chleba pełnoziarnistego

Cebule kroimy w plastry i smażymy na gorącym oleju z dodatkiem curry, około 5 minut, jednakże starajmy się jej nie przesmażyć , bo stanie się gorzka i zepsuje nam całe danie, a tego nie chcemy. Następnie przygotowujemy bulion i zalewamy nim cebule i pozostawiamy na gazie na około 15 minut, by jeszcze bardziej zmiękła i nabrała smaku, ja w tym momencie dodałam jeszcze trochę curry, ale nie jest to konieczne, po prostu lubię zapach i smak tej przyprawy. Gotowy wywar wraz z cebulą miksujemy na gładką masę, aż wszystkie składniki się połączą i uzyskamy krem. Grzanki przygotowałam z kromki chleba pełnoziarnistego pokrojonego w kostki , smażonego przez 3 minuty na łyżeczce oleju. I voilá :D

Szybko, tanio i oczywiście zdrowo – to wszytko co charakteryzuje moją kuchnię.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation