Kuchnia

Zdrowe odżywianie

Co będzie potrzebne?

-2 kg ziemniaków
-2 cebule
-2 ząbki czosnku
-2 jajka
-2 łyżki mąki ziemniaczanej
-sól, pieprz, majeranek

Przygotowanie:

1. Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Tak samo postępujemy z jedną cebulą. Drugą zaś kroimy drobno i podsmażamy.
2. Starte ziemniaki i cebulę odsączamy z nadmiaru wody, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażoną cebulę, jajka, mąkę oraz przyprawy i całość mieszamy.
3. Wykładamy do posmarowanej tłuszczem keksówki lub innej blaszki i pieczemy w 190 stopniach C na złoty kolor, ok. godziny lub dłużej.

Ja swoją babkę podałam z sosem czosnkowym, ale równie dobrze będzie smakować z gęstym jogurtem czy sosem tzatzyki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation